Tein poimimistamme suppilovahveroista piirakan rahkavoitaikinaan. Ehkä hiukan liian tirisevä tuli mun makuun. Ens kerralla vähän vähempi voita :)
Ensin haudutin sienistä nesteen pois pannulla. Laitoin sen 600 g minkä tänään sain. Lisäsin pannulle voita ja hienonnetun sipulin. Maustoin mustapippurilla ja suolalla.
Rahkavoitaikinaan tuli 250 g voita, 200 g rahkaa ja 4 dl vehnäjauhoja. Taikinan pitäisi mähistä jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta hyvin onnistui vaikkei levännyt kuin hetken.
Jäähtyneeseen täytteeseen lisäsin 2 dl rahkaa, 2 dl kermaa, 3 kananmunaa, 1 dl juustoraastetta.
Pienestä määrästä taikinaa tein sydämiä koristeeksi päälle ja voitelin ne munalla.
Oli kyllä hyvä, mutta kaloririkas herkku!
lauantai 12. syyskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Jo on Rouva ollut taas ahkerana!!! Piirakka näyttää herkulliselta! Hyvä kun ne kalorit ei tartu tuolta näytön ruudulta :)
Tähän mä yritinkin kommentoida kerran aiemmin, mut vetäs jotkut tiltit... Tosi tosi herkullisen näköinen piirakka ja aivan suloiset nuo sydänkoristukset. <3 Nam!
Kiitti Rakkaat Rouvat :)
Lähetä kommentti