lauantai 26. syyskuuta 2009

Koskenlaskijan lohisoppa



Tänään meillä oli pienimuotoiset talkoot ja apurit saivat palkaksi lohisoppaa... Appiukko otti lisääkin, että taisi kelvata vaihtokaupaksi tarvikkeiden hankkimisesta ja päivän työn paiskimisesta :)

nokare voita
sipuli/purjosipuli
parsakaali
porkkanoita
perunoita
2 kasvisliemikuutiota
pakastepussillinen tai kaksi lohikuutioita
2 dl aitua kuohukermaa
pkt Koskenlaskijan sulatejuustoa

1. Kuullota hienonnettua sipulia/suikaloitua purjosipulia voissa kattilassa.
2. Lisää kattilaan parsakaalit ja kääntele hetki.
3. Lisää palastellut porkkanat ja perunat (lähes kattila täyteen :))
4. Keitä vähässä vedessä, johon lisätään kasvisliemikuutiot.
5. Kun potut on melkein kypsiä, lisää jäiset kalanpalat joukkoon.
6. Kiehauta n. 5 minuuttia, lisää joukkoon kerma ja Koskenlaskija.
7. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoa ruisleivän kanssa.

1 kommentti:

Ebe kirjoitti...

Ah, rakastan kalaa ja varsinkin kalasoppaa. Harmi kun oma väki on niin kehnoa keittoväkeä. Ennen jaksoin vääntää keittoja, mutta nyt se on vähän jäänyt ikävien nurinoiden vuoksi. Ei kai pitäisi antaa niin helpolla periksi :D