maanantai 14. syyskuuta 2009

Suppilovahverokeitto

Tein tänään eilen poimimistamme suppilovahveroista kermaista keittoa. Syötiin tuoreen leivän kanssa appiukon puhuessa suppilovahveroiden mahdollisuudesta sekoittua seitikkeihin :) Toistaiseksi olemme koko suku hengissä...

On ne supparit niin suloisia!

Onni ja Helmi onnellisena saaliinsa kanssa :)

Suppilovahverokeitto (koko suvulle)

noin 8 dl omassa nesteessään haudutettuja suppilovahveroita
2 sipulia
voita paistamiseen
n.6 rkl vehnäjauhoja suurustamiseen
2 litraa vettä
3 kasvisliemikuutiota
3 dl kermaa
100 g koskenlaskija-sulatejuustoa
silputtua persiljaa
mustapippuria

1. Paista pannulla voissa sipulisilppu ja suppilovahverot. Mausta mustapippurilla. Kääntele vehnäjauhot sienien joukkoon.
2. Siirrä neljän litran kattilaan. Lisää kaksi litraa vettä ja kolme kasvisliemikuutiota.
3. Keitä vähintään 10 minuuttia.
4. Lisää kerma ja koskenlaskija keiton sekaan ja hauduttele miedolla lämmöllä.
5. Suurusta tarvittaessa lisää vehnäjauho-maito seoksella.
6. Lisää lopuksi hienonnettu tuore persilja.

Ei kommentteja: