lauantai 12. syyskuuta 2009

Suppilovahveropiirakka

Tein poimimistamme suppilovahveroista piirakan rahkavoitaikinaan. Ehkä hiukan liian tirisevä tuli mun makuun. Ens kerralla vähän vähempi voita :)

Ensin haudutin sienistä nesteen pois pannulla. Laitoin sen 600 g minkä tänään sain. Lisäsin pannulle voita ja hienonnetun sipulin. Maustoin mustapippurilla ja suolalla.

Rahkavoitaikinaan tuli 250 g voita, 200 g rahkaa ja 4 dl vehnäjauhoja. Taikinan pitäisi mähistä jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta hyvin onnistui vaikkei levännyt kuin hetken.

Jäähtyneeseen täytteeseen lisäsin 2 dl rahkaa, 2 dl kermaa, 3 kananmunaa, 1 dl juustoraastetta.

Pienestä määrästä taikinaa tein sydämiä koristeeksi päälle ja voitelin ne munalla.


Oli kyllä hyvä, mutta kaloririkas herkku!

3 kommenttia:

vauvapaakari kirjoitti...

Jo on Rouva ollut taas ahkerana!!! Piirakka näyttää herkulliselta! Hyvä kun ne kalorit ei tartu tuolta näytön ruudulta :)

Vera kirjoitti...

Tähän mä yritinkin kommentoida kerran aiemmin, mut vetäs jotkut tiltit... Tosi tosi herkullisen näköinen piirakka ja aivan suloiset nuo sydänkoristukset. <3 Nam!

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Kiitti Rakkaat Rouvat :)