torstai 29. lokakuuta 2009

Kurpitsapiirakka



Pitihän sitä tarkan markan emännän sitten hyödyntää kurpitsa kokonaan ja tein iltapalaksi siitä piirakan. Ensimmäistä kertaa tein tai ylipäätään maistoin tätä piirakkaa. Etsin netistä ohjeita, jotka kaikki olivat samansuuntaisia. Niistä sitten yhdistelin sen mukaan mitä kaapista löytyi. Piirakkapohjan valmisti Sunnuntai :)

Täyte:

4 dl keitettyä ja survottua kurpitsaa
3 kananmunaa
löräys kermaa
0.5 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
ripaus inkiväärijauhetta
ripaus neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa

Kaada täyte pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kurpitsapiirakka ei kyllä ollut erityisesti tämän Rouvan makuun, mutta kyllä sitä söi ennen kun selekään otti :) Jouluinen tuoksu tuli kotiin mausteiden ansiosta.

Ei kommentteja: