perjantai 23. lokakuuta 2009

Ihana Rahka-Omenapiirakka



Tämäkin piirakka on Suklaakakun ohella niitä 30-v lahjojani. Pidin juhlat nyyttäriperiaatteella ja lahjojen sijasta toivoin ystäviäni tuomaan lempileivonnaisensa ohjeineen. Tiia ja Johanna toivat tämän todella ihanan piirakan, jota voi tehdä mistä tahansa hillosta. Tänään tein piirakan omasta omenahillosta.

Piirakkapohja:

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225 g voita

Ota osa tästä eri kulhoon

1 muna
2 dl piimää

hilloa

Täyte:

2 prk rahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi. Ota osa muruseosta eri kulhoon päällistä varten.
2. Lisää pohjataikinaan muna ja piimä.
3. Levitä taikina pellille ja levitä päälle haluamaasi hilloa reilu kerros.
4. Sekoita täyte ja lisää rahkaseos piirakan päälle.
5. Ripottele pinnalle vielä muruseos.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Piirakka jää helposti keskeltä raaáksi joten paistoaikaa kannattaa tarkkailla.

Tosi hyvänmakuinen ja mehukas piirakka. Leikkaan kolmioiksi, jolloin paloista tulee mukavan näköisiä.

3 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

Onpa tosiaan mehevän näköinen piirakka! Nam!

vauvapaakari kirjoitti...

Nam! Hyvbältä näyttää :P

Carita kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta että pakko napata ohje mukaan =o)