sunnuntai 4. lokakuuta 2009
Auris-pasta!
Tätä ruokaa olen tehnyt niin kauan kun muistan :) Jos kysyn lapsilta, että mitä tehdään ruuaksi, niin taatusti saan vastaukseksi Auris-pastan. Olen tehnyt tätä jopa retkikeittimellä useita kertoja, kun metsässäkään en pysty olemaan ilman kyseistä herkkua. Opiskellessani seikkailukasvatusta retkeilin tosi paljon. Skotlannin matkallamme tein Auris-nuudelimössöä New Castlen terminaalin ulkopuolella hyvin hengittäneestä kimpaleesta lempijuustoani liftattuani Torniosta Englantiin :) Mutta ne on jo tarinat erikseen...
Aurispasta
öljyä paistamiseen
sipuli
herkkusieniä
(parsakaalia)
(minimaissia)
2 dl kermaa
Aura-juusto
1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Lisää haluamasi määrä pastaa kiehuvaan veteen.
2.Paista pannulla öljyssä hienonnettua sipulia. Lisää pannulle pienityt kasvikset ja sienet. Kuullottele hetki.
3. Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja valkosipulijauheella.
4. Lisää juusto ja kerma ja anna hautua kunnes pasta on kypsää.
5. Maista lopuksi suola ja lisää tarvittaessa.
Nykyään jatkan kastiketta usein maidolla ja suurustan vehnäjauholla. (Vinkiksi suurperheen mammoille...)
Tosi herkullinen pikaruoka!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Tää on myös meidän Unnan lempiruokaa. Aurispastaa, aurispastaa! Parasta on kyllä ehdottomasti minimaisseilla ja parsakaalilla höystettynä. Ollut kauan myös mun kestosuosikkiruokaa.
Olihan se niin hyvää, että kun kaikki sitä kahmi lisää, meinas kokki vallan ilman jäädä.
Niin ja se oli kuitenkin tupla-annos! Helmikin vetäs kolme lautasellista. ;)
Vera mut opetti tätä syömään kun asuttiin Torniossa. Ennemmin en tykännyt Aura-juustosta tippaakaan, enkä ollut kyllä syönyt minimaissejakaan :)
t. Maria
Lähetä kommentti