maanantai 22. kesäkuuta 2009

Juhannuksen Mökki Muonat


Tehtiin pienessä ripsusateessa meidän perheen herkkua, loimutettiin lohta. Vähän oli mökillä loimutuslaudat kortilla, mutta hyvin onnistui koivupölkkyyn hakattunakin ja hyvältä maistui :)
Lohen seuraksi keitettiin tietenkin uusia pottuja. Tuolla samalla paikalla muutama vuosi sitten sattui traakinen tilanne. Meidän Helmi (silloin 2.5 v) söi seitsemän uutta pottua ja sitten ne loppui kesken. Hän itki katkerasti :( Sen jälkeen on keitetty huolella. Voista ja sipulista sekoiteltiin kuppikastiketta (joka ei tosin ollut kupissa kuten pohjoisessa). Maisseja ja Aura-juustolla täytettyjä herkkusieniä paistettiin kaveriksi. (Mun varmaan pitäisi tehdä oma tunniste Aura-juustolle jota taitaa olla meidän kaikissa ruuissa... Lapsetkin oppii ennen karkkihyllyä huutamaan juustotiskilla: AULAAAA!) Ja fetasalaattia vielä kaupan päälle. Onneksi saunan mäeltä on alamäki mökille :)Hertalle maistui maissi saunan portailla!Ja Roosa-prinsessallekin maistui. (SE on kova saavutus!)

5 kommenttia:

Marsa kirjoitti...

Ihania ruokia ja kakkuja + huippuihanat nimet teidän lapsilla!!!

Noora kirjoitti...

Voi Kiitos! Kävinkin jo urkkimassa sinun luomuksia. Aivan tosi hauskoja kakkuja!

Kakkukaruselli kirjoitti...

Aivan älyttömän ihana blogi sulla! Pidän tosi paljon sun tyylistä kirjoittaa ja ilmaista asioita. Ihana. Saat musta vakivieraan! :D

Noora kirjoitti...

Älä nyt Kakkukaruselli itketä herkkää ihmistä ;) Kaunis Kiitos sanoistasi!

Vauvapaakari kirjoitti...

Kakkukaruselli on ihan oikeassa!!! Täytyy kysellä sulta tuosta loimutuksesta tarkemmin kun nähdään :-)