maanantai 15. kesäkuuta 2009

Parempi Pannupitsa :)


Tämä on semmoinen "viisi leipää ja kaksi kalaa"-tyyppinen pitsa. Tällä ruokkii ainakin koko perheen ellei pari vierastakin yhdellä pellillisellä! Eli paksu pohja ja erittäin runsaasti täytteitä on tämän ihanuuden salaisuus.

Pohja:

3 dl kädenlämpöistä vettä
1 hiiva (50 g)
1 tl suolaa
7.5 dl vehnäjauhoja
6 rkl öljyä

Täyte esimerkiksi:

Ketsuppia mautettuna yrteillä, valkosipulilla ja mustapippurilla
2 prk tonnikalaa
tuoreita herkkusieniä
kesäkurpitsa pieninä kuutioina
paprika pieninä kuutioina
purjoa siivuina
vihreitä oliiveja
aurinkokuivattua tomaattia siivuina
Aura-juusto
Mozzarella-raastetta
Pinnalle auringonkukan siemeniä

Eli vesi lämmitetään kädenlämpöiseksi ja sinne sulatetaan hiiva. Lisätään suolaa ja öljy. Taikinaan vaivataan vähitellen jauhot. Siirrä lämpimään paikkaan liinan alle kohoamaan siksi aikaa kun pienit vihannekset.

Sitten vaan herkut pohjan päälle ja 250 asteiseen uuniin noin vartiksi.

Loistava täyte tulee myös vuohenjuustosta ja kasviksista. Valmiin pitsan päälle kun laittaa vielä rucolaa, niin siinäkin on maut kohdillaan :) Tuon auringonkukan siementen laittamisen pinjan siementen sijasta opin Turun Denniksestä. Halpa ja loistava konsti!

Tätä on pakko tehdä joka perjantai! Nam!

2 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani! Tottakai saat linkittää! Teen samoin.

Kivat sivut sinulla. Tulen paremmalla ajalla tarkemmin tutkimaan! Nyt täytyy juoda aamukavi ennenkuin se jäähtyy.. ;)

Noora kirjoitti...

Kiitos palautteesta Pioni!