maanantai 8. kesäkuuta 2009

Aurajuustoinen kasvissosekeitto, tuttavallisemmin Aurissoppeli


Ja näin meillä ruuanlaitto sujuu!



Tätä meillä menisi varmasti kymmenen litran kattilallinenkin, mutta olen toistaiseksi pitäytynyt neljän litran kattilassa. Ehkä seitsemän litrainen olisi hyvä hankinta! Tätä ohjetta voi soveltaa sen mukaan mitä jääkaapista löytyy. Esimerkiksi kukkakaali, parsakaali, bataatti yms käy hyvin.

perunoita (suhteessa iso määrä, että keitosta tulee tarpeeksi paksua ja samettista)
porkkanoita
purjosipulia
kesäkurpitsaa
sipulia
suolaa
valkosipulijauhetta tai pari kynttä
mustapippuria
paprikajauhetta
Aura-juusto
2 dl kermaa tai ruokakermaa

1. Palastele juurekset ja kasvikset ja lisää vettä kattilaan niin, että juuri peittyvät. Lisää mausteet keitinveteen.
2. Keitä kunnes kaikki on hyvin kypsyneitä :)
3. Soseuta ja lisää Aura-juusto ja kerma. Surauta ne vielä joukkoon sauvasurvimella.
4. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoa tuoreen leivän ja raejuuston kera.

Ei kommentteja: