torstai 18. kesäkuuta 2009

Tsatsiki


Tällä Jussin ohjeella tulee loistavaa tsatsikia Kreikkalaisesta jogurtista. Sitä saa semmoisissa "ämpäreissä" (on muuten loistavia vadelmien noukkimisessa) nykyään vähän pienemmistäkin kaupoista. Niitä on partaäijän ja ruttumummon kuvalla. Molemmat käy :)

Ohje on suurelle määrälle syöjiä:

500 g paksua kreikkalaista jogurttia
1-2 kurkkua
noin 3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
sokeria tai hunajaa
sitruunanmehua
(minttua)
hyvää oliiviöljyä

1. Raasta kurkku perinteisen raastimen pienimmällä terällä. Siis sillä millä tulee vallan mössöä ;) Puristele nesteet pois raasteesta.

2. Sekoita puristeltu raaste kreikkalaiseen jogurttiin ja lisää loput ainekset. Maistele ja lisää sitä mitä tuntuu uupuvan. Valkosipulin kanssa kannattaa muistaa, että maku vahvistuu tuntien kuluessa. Jos vaikka teet tsatsikia juhlille edellisenä päivänä, niin valkosipulin määrää kannattaa lisätä tarvittaessa vasta ennen juhlia.

3. Ripsuttele hyvää oliiviöljyä tsatsikin päälle. Tarjoa tuoreen leivän ja oliivien kanssa. Viinikään ei ole pahitteeksi.

Teen usein myös muun kreikkalaisen ruuan lisäkkeeksi. Esimerkiksi "Munakoisoa pyörtyvan Imaamin tapaan" kanssa toimii loistavasti. Laitan siitä ohjeen kunhan saan joskus kuvattua ennen kun se on syöty!

Ei kommentteja: