tiistai 22. joulukuuta 2009

Tonttuja tehdään vaikka henki menis!

Tein ystäville ja naapureille joulumuistamiseksi piparinmakuisia tonttulakkeja. Tonttulakkien tekeminen meinasi kyllä loppua eilen äkillisesti sauvasurvimen räjähdettyä näpeilleni! Makasin päivystyksessä 5 tuntia ja pumppua syynättiin urakalla. Kyllä säikäytti Ruusperin Rouvan pahanpäiväisesti. No, palasin illalla kotiin ja... ...aloin tekemään paakkelseja uudestaan. Isäntä tuumasi, että :"Ei tuo leipominen lopu ennen kun henki lähtee!" Oikeassa taitaa olla.

Olen törmännyt näihin lakkeihin Bakerellan sivuilla ja siitä lähtien olen halunnut kokeilla niitä. Hauskaa oli ja lopputuloskin on uskottava :) Taikinan ohjeen löysin Kyökkipiika Katin sivuilta ja se sopi tähän joulu-teemaan paremmin. Tein taikinan kaksinkertaisena. Ensimmäisellä kerralla taikinasta tuli helpommin muotoiltava eli mielestäni sauvasurvin sopi sekoitukseen hyvin (ennen kun se räjähti). En myöskään tohtinut käyttää sitä ensimmäistä taikinaa joten uusiksi meni! Illalla en uskaltanut enää sähkökoneisiin koskea ja taikina jäi rakeiseksi. Yllättävän tasaisia sain kumminkin muotoiltua.
Muotoilin lakit eilen ja laitoin jääkaappiin jähmettymään. Tänään dippasin lakin alaosat valkosuklaaseen ja laitoin tikun nokkaan kuivumaan. Olin ostanut Wiltonin Candy Meltsejä punaisia lakkeja varten. Lakit kastettiin valkoiseen raitaan asti punaiseen sulaan suklaaseen. Tupsuksi keksin laittaa Marianne-rakeen. Lopuksi vielä valkoista suklaata lisättiin raitaan ja päälle siroteltiin sokeria.


Asettelin lakit kukkasieneen ja käärin ympärille meriheinää. Paketoin "joulukukat" sellofaaniin.

Onnekseni sain tämänkin projektin valmiiksi! Turvallisia leipomistouhuja teille kaikille tänä Jouluna ja Ensi Vuonna!

5 kommenttia:

Pioni kirjoitti...

Voi hirvitys sentään, miten kävi... Onneksi sinulla oli suojelusenkeli vierellä! <3

Aivan ihania tonttulakkeja sait säikähdyksestä huolimatta tehtyä. Minä kopsaan idean ja teen vuoden päästä ;D

Anonyymi kirjoitti...

Mummikin kiittää suojelusenkeliä<3 Hienot on tonttulakit:)

Tuija kirjoitti...

Aivan ihania tekeleitä sinulla!! Miten ihmeessä aika riittää? Taitaa olla melkonen henkireikä tuo harrastus, ei ihan hakoteillä ollut panu sanoessaan "hengenlähdöstä"...Kiitos Suojelusenkeleille kuitenkin!!!Lämmintä joulua ja aina parempaa uutta v 2010! :-) t. Tuija ja muut Karhut

Marsa kirjoitti...

Tosi kauniita pipoja! Mutta voi kauhistus, sauvasekoitin sormille ei kuulosta kovin kivalta... Ilmeisesti sormet eivätkuitenkaan lähteneet - tai ainakin sen verran jäi jäljelle, että saa leivottua???

Marilee kirjoitti...

Ihania tonttulakkeja!! Kauhistus sentään kuinka leipoessa voikin käydä!! Ihanaa ja turvallista joulunaikaa kaikesta huolimatta!! =)