perjantai 25. joulukuuta 2009

Loistava bataatti-vuohenjuustovuoka

Tämän loistavan ohjeen olen bongannut Kotilieden joululehdestä vuodelta 2005. Siitä lähtien tämä ruoka on kuulunut joulupöytäämme. Tämä on hieno peruna- ja lanttulaatikon yhdistelmä vuohenjuuston maulla. Suosittelen kokeilemaan.

Imelletty bataattivuoka ( 10:lle)

1 bataatti
pienehkö lanttu
4 Rosamunda-perunaa
vettä
1 tl suolaa
1 dl siirappia
valkopippuria
1 tl inkivääriä
muskottipähkinää
1-2 dl kermaa
noin 150 g vuohenjuustoa

1. Kuori ja lohko juurekset kattilaan. Lisää vettä sen verran että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi ja soseuta.
2. Lisää muut aineet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 1.5 tuntia.

Ei kommentteja: