perjantai 28. elokuuta 2009

Maalaismainen Omenakakku

Löysin tänään sattumalta netistä Merkintöjä Melukylästä- blogista aivan ihanan Omenakakun ohjeen. Ihanan "rustiikkinen" ja maalaismainen kakku. Ja vieläpä hyvänmakuinen. Tässäpä tulee ohje:

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
100 g jääkaappikylmää voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:

5-9 hapahkoa kotimaista omenaa (laitoin enempi)
2-4 rkl sokeria (laitoin vähän enempi)
runsaasti kanelia
muutama siivu juustohöylällä höylättyä voita (unohdin ja hyvää tuli)

1. Nypi taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin siksi ajaksi kun työstät omenat.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
3. Pese omenat hyvin ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi kuorineen.
4. Kauli taikina halkaisijaltaan suuremmaksi kun piirakkavuokasi on. Mie tein irtopohjavuuassa, pingotin pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunan. Suosittelen. Pellillekin voi tehdä lättymäisesti.
5. Laita taikina vuokaan ja jätä ylimäärääinen taikina reunoille.
6. Kaada omenalohkot vuokaan ja mausta sekä lisää voisiivut. Harmikseni unohdin tuon parhaan osuuden, mutta hyvää tuli :)
7. Käännä ylioleva taikina kakun päälle reunojen suojaksi.
8. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin puoli tuntia.
9. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Mie tarjosin tämän kanssa vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Vaniljakastike tai vaniljajäätelö toimisivat yhtä hyvin.

14 kommenttia:

Marsa kirjoitti...

Hyvän näköinen kakku! Ja hienot astiat - mulla on samoja :-) Olen saanut äidiltäni. Harmi vaan, että osa ei ole tallella, taisi tulla myytyä kirpparilla joskus 90-luvulla, kun nämä eivät olleet niin trendikkäitä... Olen yrittänyt kirppareilta katsella takaisin täydennystä :-)

Carita kirjoitti...

Ai että on herkun näköistä =o)

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Kiitos kommenteista Armaat Naiset!

Marsa, mie rakastan noita astioita ja aina toisinaan laitan ne juhlapöytään kahvinjuojien kiusaksi. Onhan niistä tietysti vähän epäkäytännöllinen nautiskella kahvetta, mutta kun ne on niin kauniit! Meidän Panu ei oikein tykkää niiden säilömisestä kaappeihin, mutta olen pysynyt kovana :)

Unknown kirjoitti...

Voi miten herkulliselta näyttää. Oikein odotan että pääsen omenapiirakkaa tms tekemään. Aika ei vaan tahdo riittää kaikkeen siihen leipomiseen mitä haluiais.

vauvapaakari kirjoitti...

Kaunis omenakakku!!!

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Kiitti Kamut!

Pioni; Noissa kakkuprojekteissa tuhraantuu aina niin kovasti aikaa, että muut leivonnaiset on kyllä tehtävä helpoimman kautta. Tämä oli kyllä nopea kakku eli suosittelen kokeilemaan. Joko pohjoisessa on omenoita?

-Veruska- kirjoitti...

Missä välissä sä oot taas ehtinyt?! Näyttääpä herkulliselta, ois pitänyt sittenkin jäädä vielä pariksi päiväksi... ;)

-V-

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Vera; Niinpä! Tarjottiin Tiinalle eilen tortillojen jälkeen jälkkäriksi. Voivotteli loppuillan ja lähti vyöryen kotiin :)

Carita kirjoitti...

Tervehdys taas! Ne muffinivuoat on citymarketista ostettuja Brunon italian leivosvuokia. aika ihania ja erillaisa =o)Mekin linkitämme sinut!

Sanna (suklaapupu) kirjoitti...

Todella ihanan ja herkullisen näköinen! En malta odottaa, että pääsen itsekin syksyn omenasadon kimppuun ja leipomaan erilaisia herkkuja :)

Anonyymi kirjoitti...

no huh, onpas HERKULLINEN leivonnainen, heti on kokeiltava:)ja mitä siitä jos tästä jää pikku muisto, vaikka navan seudulle;)

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :)

Carita, noita vuokia on heti ostettava. Aivan ihanan vanhanaikaisen näköisiä!

Sanna, kävinkin heti visiitillä blogissasi. Eilen löysin sinne ensimmäistä kertaa ja ihastuin kovasti :)

Anonyymi, ala sinäkin harrastamaan keskikehon rakennusta. Siihen tämäkin kakku on oivallinen :)

Anonyymi kirjoitti...

:) olipa herkullinen paistos, NAM. seuraavan kerran uusiksi;)

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Hyä että maistui :)