perjantai 3. elokuuta 2012

Ystäväni Mehu-Maija laulaa korkealta ja kovaa!


Ollaan tultu taas Ruusperin emännän lempivuodenaikaan, jolloin vanhat ystäväni Kymppilitrainen ja Mehu-Maija rehkivät kanssani keittiössä aamusta iltaan :) Hilloja olen keittanyt tänä vuonna jo monenlaisia: Kuningatarhilloa, Vadelma-Herukkahilloa, Mansikkahilloa ja Vadelmahilloa. Alkaa kellarin hyllyt kohta notkua!

Ateljeen takana kasvavat punaherukkapensaat ovat aina aikaansa edellä. Niistä sain keitettyä kolme Maijallista "Kaikilla Herkuilla"-mehua. Punaherukoiden sekaan lisään noin litran mustaaherukkaa ja litran vadelmia. Sokeria laitan suoraan mehukattilaan, ettei jää makua sakkaan. Sokeria laitan Maijalliseen 1-1.5 kiloa, riippuen mehun määrästä. Nyt saakin Maija levätä, kunnes etupihan herukat kypsyvät.

Vadelmat on olleet ainakin kaksi viikkoa jäljessä, mutta nyt on muutamana päivänä saatu reilua kymmentä litraa noukittua. Eilen taisi olla lähempänä 15 litraa. Että eiköhän niistä taas saada koko suvun pakastimet täyteen :)

1 kommentti:

Pioni kirjoitti...

Oh hoh... on siinä rouvalla touhua! Kateeksi käy tuo marjapaljous. Meillä vadelmat lasketaan grammoissa. Jos etes 100g tulisi päivässä, niin tyytyväinen olisin. =)