lauantai 4. elokuuta 2012

Ihana Mansikkainen Brita-kakku


 Brita-kakku on pitkään ollut testattavien paakkelssien listalla. Siis Nam! Aivan ihana, tästä tuli Ruusperin Rouvan uusi suosikki! Niin kaunis, helppo ja ihanan makuinen. Tätä täytyy kyllä testata kaikilla mahdollisilla marjoilla :)



 Mansikkainen Brita-kakku

Kakkupohja:

150 g voita
1.5 dl sokeria
4 kpl keltuaisia
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1.5 dl maitoa

Marenki:

4 kpl valkuaisia
2 dl sokeria

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
sokeria maun mukaan
runsaasti mansikoita

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Lisää keskenään sekoitettuja kuivia aineita vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
4. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi leivinpaperin päälle.
5. Pese ja kuivaa vispilät huolellisesti ja ala valmistamaan marenkia.
6. Vatkaa munia kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää sokerit ja jatka vielä hyvän aikaa vatkaamista. Marenki on valmista kun se ei putoa kulhostakun käännät kulhon ylösalaisin.
7. Levitä marenki kakkutaikinan päälle.
8. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
9. Anna jäähtyä hyvin.
10. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon sokerit ja turkkilainen jogutti. Halkaise kakkupohja kahtia ja laita täyte toisen puolikkaan päälle. Laita runsaasti palasteltuja mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen puoli pohjasta kanneksi.
11. Koristele haluamallasi tavalla. Minä pursotin sulatettua valkosuklaata pinnalle ja koristelin sokerimassakoristeilla.







1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Brita-kakku on ihanaa! Ja kaikki, missä vain vähänkin on marenkia.:)