perjantai 3. elokuuta 2012

Vaahtokarkkitikkarit

Innostuin tekemään myös vaahtokarkkitikkareita pöytääni :) Tässä tulee ohjeet tikkareiden tekoon. Taikinan valmistin jälleen Pionin ohjeella. Hän on vaahtokarkkimassan kuningatar :) Jaoin massan neljään osaan. 1/4 värjäsin pastavärillä vaaleanpunaiseksi ja 1/4 vaaleanvihreäksi. Kaulitsin toisen valkoisen palan ja vaaleanpunaisen palan samankokoisiksi levyiksi. Liimasin palat yhteen vedellä. Tein ensin punaiset tikkarit valmiiksi ja sitten aloitin vihreiden kanssa työskentelyn.
Tasasin reunat siistiksi ja leikkasin samankokoisia nauhoja levystä.

Nauhoille sivellään ohuelti vettä jotta tikkarista tulee kiinteä.

Sitten vain kääritään taikina rullalle. Tikku asetetaan keskelle ja lopuksi tikkaria painetaan voimakkaasti esin kakuntasoittajalla tai lastalla pöytää vasten.

Aseta tikkarit esim leivinpaperin päälle kuivahtamaan hetkeksi. Käytä tomusokeria tikkareiden alla, etteivät tartu alustaan kiinni. Ennen koristelua ja pakkaamista tikkarit kannattaa puhdistaa sudilla sokerista. Koristelin tikkarit tekemilläni sokerimassakoristeilla jotka liimasin tikkareihin syötävällä liimalla.

Tikkarit ovat pehmeitä ja aikas makeita. Enempi taitavat olla lasten makuun, vaikka ulkonäkö saattaa äitejäkin miellyttää ;)
Pinkit tikkarit ikkunalaudalla


Ei kommentteja: