keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Juustoiset linssipihvit


Meillä käytetään paljon vihreitä ja punaisia linssejä ruuan laitossa. Punaisista teen yleensä keittoa tai pataruokaa. Vihreät linssit on koostumukseltaan kiinteämpiä ja sopivat paremmin esimerkiksi pihveihin. Tätä ohjetta olen varioinut Tuija Ruuskan Aurinkomaa -Lapsiperheen kasviskeittokirja- n ohjeesta. Suosittelen tutustumaan tuohon opukseen. Valitettavasti sen painos on loppunut jo vuosia sitten, mutta kirjastoista tuon aarteen saattaa löytää.

Juustoiset linssipihvit

noin litra keitettyjä vihreitä linssejä (laitoin n. 4 dl kuivia kiehumaan noin puoleksi tunniksi)
sipuli pieneksi pilkottuna
2 dl juustoraastetta
2 dl seesaminsiemeniä
2 dl vehnänalkioita (mulla ei ollut niin laitoin kauraryynejä)
2 dl grahamjauhoja
suolaa
mustapippuria

1. Huuhtele linssit. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia.
2. Valuta keitinvesi pois ja sekoita muut ainekset joukkoon. Anna vetäytyä hetki (jos maltat!)
3. Paista pannulla kullanruskeiksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, ja kiitos blogista. Aurinkomaa kirjasta on otettu uusi painos, jota ainakin noin vuosi sitten oli vielä saatavilla.