sunnuntai 1. elokuuta 2010

Puutarhan Satoa

Puutarhan sato on taas uskomaton, vaikkei Ruusperin Rouva ole näillä helteillä jaksanut mahansa kanssa paljon muuta kun läähättää ja säilöä :) Rikkaruohot menee siellä kasvisten joukossa näköjään ihan jouhevasti! Tässä Onni saa juuri pidettyä yhden päivän kesäkurpitsasaalista käsissään!

Kurpitsamaa rehottaa seassaan kesäkurpitsaa, koristekurpitsaa ja ihan oikeitakin kurpitsoja. Avomaan kurkkuja on tullut myös mukavasti. Lapset syövät ne suoraan pellosta :)

Vadema-Ystävät! Hilloa on tullut keiteltyä mansikasta ja lättyhilloa mansikka-vadelmasta suhteella 50-60 ;) Omenat vielä odottavat puussa tulevaa urakkaa. Eniten meillä kuluu mansikka- ja omenahilloa. Mehumaijakin laulaa taas korkealta ja kovaa päivittäin :)

Tomaattejakin on jo saatu muutama, vaikka kasvavat avomaalla.

Keväämmällä teimme mieheni kanssa elävän pajumajan ateljeen taakse ja näin hienosti se lähti kasvamaan. Kyllä tuolla kelpaisi näillä helteillä pötkötellä jos vain ehtisi :D

2 kommenttia:

Mimmi M kirjoitti...

Ihania herkkuja. Meillä ei oikein kesäkurpitsat kasvaneet tänä kesänä.... ihan ostaa on pitänyt...mutta ollaan kans oltu kesäkurpitsaruokavaliolla. Kesäkurpitsaleipä on yksi suosikkejamme. Kyllähän marjojen säilömisessä puuhaa on mutta on niitä sitten pitkin talvea niin mukava nautiskella, eikä tartte kaikkea kaupasta ostaa. Ja oma tekemä on aina oma tekemä! Jaksamista helteissä moninaisten askareiden kimpussa.

Carita kirjoitti...

Todella hieno tyuo pajumaja! Pitäisiköhän meidänkin kokeilla Vihavuoden mökillä tuollaista luomuvilpolaa =o)