maanantai 5. heinäkuuta 2010

Helnan Herkulliset Munakoisot :)




Lomareissullamme käytiin Rakkaan Helena-Ystäväni maatilalla Nivalassa maatilamatkailussa. Emäntä oli kehitellyt taas kerran loistavan menuun ja sain olla tekemässä tätä herkullista kasvisruokaa.

Helnan Herkulliset Munakoisot :)

suuri munakoiso
Halloum-juustoa
tuoreita tomaatteja
basilikan lehtiä
öljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria
voita paistamiseen

1. Siivuta munakoiso pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Tee öljystä ja mausteista marinadi ja voitele viipaleet molemmin puolin. Lado voidellut viipaleet uuninpellille ja paistaa 225 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes pehmenevät.
2. Kun munakoisot ovat uunissa, niin siivuta Halloum-juusto ja tomaatit sekä irrottele basilikasta lehtiä.
3. Laita munakoisoviipaleen päälle Halloum-juustosiivu, tomaattia ja basilikan lehti.
4. Taita viipale puoliksi ja sulje käärö coctailtikulla.
5. Paista voissa kullanruskeaksi. Nam!

Helena tarjosi näitä herkkuja uunilohen, uusien perunoiden ja täytettyjen herkkusienien kanssa. Ruusperin Rouva suosittelee!

1 kommentti:

tiina kirjoitti...

TOsi herkullisen näköistä ja kuuloista!! :) TÄytyy kokeilla. Tuo munakoiso kun on ollut kokeilulistalla jossain tällaisessa yhdistelmässä jo kauan ja halloumi on niiiin hyvää. ;)

Olin vissiin ensi kertaa blogissasi, mutta jotta löydän jatkossa helpommin ihailemaan tekeleitäsi, niin sopiiko, että linkitän? :)

Aurinkoisia kesäpäiviä!