sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Ne onnistui sittenkin!



 Verkossa leviää legenda jonka mukaan macaron-leivosten teko on todella haasteellista ja ne menevät pilalle helposti. Tämä on vähän hidastanut halukkuuttani ryhtyä kokeilemaan näitä haasteellisia ranskattaria. Ystäväni Katariinan lakkiaiset saivat minut luopumaan peloistani ja tuuppasin saman tien tupla-annoksen tulille :) Löysin pettämättömän ohjeen ja se toimi!!! Tuo kaiken kattava ohje tulee TÄSSÄ! Visioni oli, että pikkuiset macaronit näyttäisivät lopulta ylppärilakeilta ja ne näyttivät :´) Olen liikuttunut. Sisälle tuuppasin suklaaganachen (jonka ohjeen löysin Kermaruusulta), dippasin lipat vielä tummaan suklaaseen ja lyyraksi laitoin pehmeän kultahelmen.

Maitosuklaaganache

70g maitosuklaata
30g kermaa
10g pehmeää suolatonta voita

Rouhi suklaa. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Kuumenna sen verran että suklaa sulaa, massasta tulee tasaista. Lisää pehmeä voi pieninä nokareina. Sekoita tasaiseksi. Laita massa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Pursota täyte macaronien täytteeksi. Annoksesta riittää n.25 macaroniin.




3 kommenttia:

Krike kirjoitti...

Nämäpä ovatkin tosi hienoja! Taidan tehdä omiin yo-juhliini sitten kun ne puolentoista vuoden päästä ovat. :-)

Nanna kirjoitti...

No kyllähän noin komeista lakeista jo liikuttuukin!

Katariina kirjoitti...

Niin liikuttui myös lakitettu ystävä. Sairaan hienoja ja aivan älyttömän hyviä oli nämä. Kiitos muru <3