keskiviikko 22. elokuuta 2012

Makiaa Mammoille :)


Viime lauantaina tapahtui jotain harvinaista! Ruusperin emäntä suuntasi Mamma-ystäviensä kanssa viettämään viikonloppua mukavan jutustelun merkeissä. Pitihän se leipoa perinteiset suklaakakut kainaloon ;) Ohjeena käytin samaa helpon sacher-kakun ohjetta, millä olen usein tehnyt kakkuja. Tuuppaanpa vielä ohjeen tähän tuplana :) Tämä on se legendaarinen herkku johon uppoaa rapiat 1000 g suklaata! Kakku on niin makea, että lähes 20 mammaa söi siitä ja aamupalallekin jäi :)

Pohja:

Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin.

Halkaise kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan. Älä säikähdä jos levyt murtuvat, kakkuhan peittyy ganachella :)  Levitä kakun väliin/väleihin hilloa ja kasaa kakku.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Jösses että olikin hyväää :-P kiitos vaan :-)

Juhlatar kirjoitti...

oi että näyttääkin todella hyvältä :)

Marsa kirjoitti...

Oh, mikä kakku! Itse tein kakun jokin aika sitten, mihin tuli puoli kiloa suklaata ja sekin oli aikas tuhtia :-) Terveisiä myös Viljalle, kävin Vaeltaja-blogin puolellakin kurkkaamassa. Ihanaa, että tyttönne voi niin hyvin! Seurasin hänen tilannettaan silloin pienempänä, kun itsekin vietin vauva-aikaa. Meidän "vauva" on nyt jo yli 2,5v. Ei jostain syystä vielä puhu, joten tuntuukin vauvalta :-) Yritän aloitella uudelleen blogin pitoa Vuodatuksen kaatumisen jälkeen ja päivittelen vanhoja kuvia Blogspotiin. Jos haluat päivittää uuden osoitteeni itsellesikin, se löytyy tästä linkistä.

Taru kirjoitti...

Löysin blogisi tänään etsiresepti.fi sivuilta. Kiva ja sydämmellinen blogi, luin sen alusta loppuun muutamassa erässä tänään :D Terveisin Taru