lauantai 4. elokuuta 2012

Suolukka-Pirde

 Rakkaan Vera-siskon nimppareiden kunniaksi herkuteltiin oikein olan takaa! Suolaisen piirakan pohjan kohdalla oli pakko pikkuisen oikasta ja käytin valmista ruistaikinaa. Omasta maasta saatiin hakea parsakaalit, pinaatit, kesäkurpitsat ja sipulit sekä yrttikoristeet:)

Täyte:

sipulia
tuoreita herkkusieniä
parsakaalia
kesäkurpitsaa
paprikaa
pinaattia
Herbamarea
mustapippuria
valkosipulia
paprikajauhetta
Aura-juusto palasteltuna täytteen päälle

Kastike:

2.5 dl ruokakermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2-3 munaa
Herbamarea
1 dl parmesaaniraastetta

Pinnalle:

tomaattisiivuja
ripaus juustoraastetta
auringonkukansiemeniä

1. Sulata pohja ja taputtele se voideltuun vuokaan.
2. Käytä pannulla voissa palastellut kasvikset ja lisää pannulle mausteet. Anna nesteen kuivahtaa.
3. Murustele Aura-juusto kasvistäytteen päälle.
4. Sekoita kastikkeen  ainekset ja kaada piiraan päälle.
5. Lisää piirakan pintaan tomaattisiivut, juustoraaste ja siemenet.
6. Paista 200 asteisessa uunissa vajaa tunti.



1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Piirakan ainekset ovat ihan minun makuuni. On se mukavaa näin kesäaikaan, kun omasta pihasta saa hakea tuoreita raaka-aineita.:)