keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kasvis-pastavuoka


Tänään siivosin kaappeja ja tein pastavuokaa kaappien sisällöistä. Tein isomman erän kerralla, kaksi tuollaista kuvassa näkyvää vuokaa. Käytän nykyisin tosi paljon Hälsans kökin Färssiä eli kasvismureketta joka on valmistettu soijaproteiinista. Tuote löytyy pakastealtaasta soijanakkien ja muiden kavereiden vierestä. Hälsans kök osaa kyllä ehdottomasti parhaiten näiden soijatuotteiden teon! Ulkonäkö ja rakenne muistuttaa paistettua jauhelihaa. Maku on aivan ihana. Soijarouhettakin käytän, mutta tämän tuotteen maku on koukuttanut Ruusperin emännän. Teen kasvismurekkeesta usein pikaista pastakastiketta tomaattimurskan kanssa, jos ei kiireisenä päivänä muuta ehdi tekemään. Terveellistä pikaruokaa. Pizzaankin tätä joskus ripsautan vaihtelun vuoksi.

Kasvis-pastavuoka

1 kg tagliatelle pastaa
iso punasipuli
valkosipulia
puolikas kesäkurpitsa
kolme suurta porkkanaa raastettuna
Luomu tomaattimurskaa
löräys ketsuppia
fetaa
Hälsans kökin kasvismureketta
kasvislientä
juustoraastetta
yrttimaustetta
mustapippurirouhetta
paprikajauhetta

1. Keitä pasta ohjeen mukaan.
2. Kuullota öljyssä hienonnettua valkosipulia ja sipulia.
3. Kuutioi kesäkurpitsa pieneksi kuutioksi ja raasta porkkanat.
4. Kaada kasvismureke pannulle ja lisää mausteita. Huomaa, että murekkeessa on jo mausteita valmiina.
5. Lisää kasvikset pannulle ja anna mähöttyä hetki. Löräytä ketsuppia sekaan.
6. Murustele haluamasi määrä fetajuustoa pannulle.
7. Kaada tomaattimurska sekaan ja anna hautua hetki. Tarkista maku. Mausteita saa olla aika runsaasti, että täyte maustaa koko ruuan.
8. Voitele vuuan pohja öljyllä. Laita pastaa vuokienn pohjalle. Jaa kastike puoliksi molempiin vuokiin. Lisää vuoka täyteen pastaa.
9. Tee kasvisliemi käyttämääsi pannuun ja kaada sitä sopivasti vuokiin. Laitoin noin puoleen väliin vuokaa. Ripsuttele juustoraastetta pinnalle. Paista 175-200 asteessa vajaa tunti.


Ei kommentteja: