sunnuntai 12. elokuuta 2012

Valtavasti vadelmahilloa!


Ruusperin emännän etusormi meinasi prakata tämän kaiken säilömisen keskellä! Ei muuta kun lääkitys kuntoon, teippiä kehiin ja vaapukat pataan :) Vadelmahilloa meillä on nyt kellarissa 12 kiloa... Kyllä siitä yhteen Runebergin torttuun riittää?


Tänään poimittiin näitä möllyköitä 5 kiloa! Monena vuotena meidän runsaudensarvimaisesta vadelmamaasta on saatu 200 litraa näitä punaisia ystäviä. Laitan vadelmia kovasti pakastimeen, mehujen sekaan ja sitten hilloksi. Vadelmia riittää myös sukulaisten, ystävien ja naapureiden pakastimiin. Tänä vuonna veimme vadelmia myös Taysin lastenosasto 1:lle, jossa Vilja tyttäreni vietti kaksi kuukautta elämänsä ensimetreillä. Kirjoitin vadelmamukeihin, että: "Iloa Päivääsi! T: Vilja" Mukaan tuupattiin vielä suuria sulkia, joilla kaikista kipeimpiä pieniä voi silitellä ja vanhemmat saavat nautiskella vadelmat.


Olen niin onnellinen tuosta vadelmamaasta. Montaa asiaa olen joutunut kovasti elämässäni toivomaan, että ne ovat toteutuneet. Vadelmia en koskaan hoksannut edes toivoa. Ne olen saanut Yläkerran bonuksena :)

ps. Vinkkinä hilloamiseen muistuttelen: Kannattaa laittaa purkit pesukoneeseen ja ajoittaa kuumat purkit yhtäaikaa valmiin hillon kanssa. Jos hillo ennättää valmiiksi ennen purkkeja, niin jätä se ykköselle levylle odottamaan. Hillon tulee olla kuumaa, että purkit naksahtelevat hyvin kiinni. Kuivaan kannen sisäpuolen ja purkin suun talouspaperilla ennen purkitusta. Purkitan hillot kaatamalla ne kannulla purkkiin. Hillosokeria laitan 2 kg 4kg:n marjoja. Näin tulee tosi makeaa hilloa ja säilyvyys on hyvä. Meillä ei hillot homehdu, vaikka ovat vanhassa kellarissa. Että hyvin pelittää tuo pesukonekikka :)

Ei kommentteja: