sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Suklaamunkit




Vappuna Vilja heräsi viideltä X) Mitä tekee Ruusperin Rouva: no alkaa vääntämään aamupalaksi Sotkun munkkeja :D Jaoin alla olevan reseptin neljällä vaikka suurperhe ollaankin!

"Sotkun Munkit
n. 120 kpl

2 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g hienoa sokeria
400 g leivontamargariinia
50-60 g suolaa
4 kananmunaa
200 g hiivaa
n. 4 kg vehnäjauhoja

2 litraa kasviöljyä paistamiseen

Näin munkit valmistaa 75 vuotias Sotilaskoti:

Lämpimään veteen sekoitetaan sokeri, suola, munat ja hiiva. Vehnäjauhoja lisätään vähitellen. Vaivaa pehmennetty tai sulatettu margariini taikinaan. Alusta taikina kimmoisaksi niin, että se irtoaa käsistä ja astian reunoista. Nostata taikina.
Pyörittele kohonnut taikina munkeiksi jauhotetulla pöydällä. Anna munkkien kohota. Jos kohotat liikaa, ne menevät paistettaessa kuopalle.
Kuumenna kasviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Ota koepalaksi pala valkoista leipää. Öljy on sopivan kuumaa kun pieni leipäpala ruskistuu kauniiksi. Liian kuumaa öljy alkaa savuta.
Upota öljyyn 3-4 munkkia kerrallaan. Kun niiden alapuoli on ruskea, käännä niitä reikäkauhalla. Nosta kypsät munkit talouspaperille valumaan ja kierittele niitä sokerissa."

Jätin tuon viimeisen vaiheen tekemättä ja pyörittelin munkit suklaassa ja päälle suklaahippuja ja rösseleitä. Nam!





2 kommenttia:

Johanna/Vp kirjoitti...

Nam! Näyttää hyvältä!
Meillä ei ole vielä suurperhe ;)
Iso perhe vasta ;)

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Niin, Johanna ei teillä vielä! Ehkä sitten muutaman mukulan jälkeen ;)