Pohja:
250 g tummaa suklaata
250 g margariinia
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
omaa omenahilloa
Kuorrutus: (haluaa olla isossa osassa...)
50 g margariinia
250 g tummaa suklaata
250 g tummaa suklaata
Valmista pohja. Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää vaahtoon vuorotellen suklaata ja jauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa pohja hiukan jäähtyneenä.
Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä kakun väliin hilloa. Pane toinen kakkulevy päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä. Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.
Eihän tämä virallinen Sacher ole, mutta helppo jo loistava kakku! Tämä ohje on Yhteishyvästä ja siihen kuuluu lisäksi rommisokerivesi-kostutus. Minä en kostuttanut kakkua vaan laitoin runsaasti oman maan omenahilloa aprikoosihillon sijasta. Oli aivan ihanan makuinen kakku! Tosin helposti mureneva, kuten monet muutkin suklaakakkupohjat!
Lopuista muruista tein kakkupalleroita. Lisäsin muruihin appelsiinituorejuustoa, muotoilin palloiksi ja kuorrutin suklaalla ja nompparelleillä. Oli lasten suosikkeja!
Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja kostuta pohja. Levitä kakun väliin hilloa. Pane toinen kakkulevy päälle.
Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen rasva nokareina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä. Tarjoa lisänä kevyesti makeutettua kermavaahtoa.
Eihän tämä virallinen Sacher ole, mutta helppo jo loistava kakku! Tämä ohje on Yhteishyvästä ja siihen kuuluu lisäksi rommisokerivesi-kostutus. Minä en kostuttanut kakkua vaan laitoin runsaasti oman maan omenahilloa aprikoosihillon sijasta. Oli aivan ihanan makuinen kakku! Tosin helposti mureneva, kuten monet muutkin suklaakakkupohjat!
Lopuista muruista tein kakkupalleroita. Lisäsin muruihin appelsiinituorejuustoa, muotoilin palloiksi ja kuorrutin suklaalla ja nompparelleillä. Oli lasten suosikkeja!
2 kommenttia:
Tosi herkun näköinen kakku. Omenahillon kanssa voisi maistua minullekin, aprikoosi hieman tökkii... =)
CakePopseja pitäisi taas tehdä.
Oi miten hyvännäköinen! Varmasti superherkkua<3 Ja samat sanat kuin Pioni sanoi, omppuhillon kanssa olisi taatusti parempaa kuin aprikoosin. En olekkaan koskaan omppuhillon kans tätä herkkua syönyt, ehkäpä joskus, kiitos vinkistä! : )
Lähetä kommentti