Tätä
loistavaa piirasta tuli tehtyä monen monta kertaa viime kesänä. Löysin ohjeen
kun etsin raparperipiirakan ohjetta keväällä. Tätä sitten tein raparperilla ja
omenalla riippuen mitä milloinkin puutarhassa kypsyi. Valmispohjalla tästä
tulee superhelppo ja nopea. Meillä tehdään usein omenapaistosta ja tässä
parannetussa versiossa vain pohja mukana (eli sokeria ja voita enämpi... ;)
Pohja:
150
g voita
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
500 g
omenan paloja tai raparperinvarsia siivuina
2 tl
perunajauhoja
3/4 dl
sokeria
1 rkl
kanelia
Päällys:
100 g
voita
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja palastele omenat. Vaahdota margariini ja
sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkataikinan pohjalle ja
reunoille.
2.
Sekoita perunajauhot, kaneli ja sokeri keskenään ja kääntele omenanpalojen
(tai raparperin) joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.
3. Nypi
rasva, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi
seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.
4.
Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai
-kastikkeen kanssa.
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti