tiistai 6. joulukuuta 2011

Loistava omenapiiras




Tätä loistavaa piirasta tuli tehtyä monen monta kertaa viime kesänä. Löysin ohjeen kun etsin raparperipiirakan ohjetta keväällä. Tätä sitten tein raparperilla ja omenalla riippuen mitä milloinkin puutarhassa kypsyi. Valmispohjalla tästä tulee superhelppo ja nopea. Meillä tehdään usein omenapaistosta ja tässä parannetussa versiossa vain pohja mukana (eli sokeria ja voita enämpi... ;)

Pohja:
 150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
500 g omenan paloja tai raparperinvarsia siivuina
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia

Päällys:
100 g voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja palastele omenat. Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkataikinan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita perunajauhot, kaneli ja sokeri keskenään ja kääntele omenanpalojen (tai raparperin) joukkoon. Levitä seos pohjan päälle.

3. Nypi rasva, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle.

 4. Paista uunin keskitasolla 25 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: