sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Mamman marengit


Pitkään olen harkinnut näiden pikkuherkkujen tekemistä ja vihdoin uskaltauduin kokeilemaan. Marenkeja olikin tosi mukava tehdä ja ne katosivat parempiin suihin tosi nopeasti! Yritin säästellä niitä Hertan kekkereille ja kyllä niitä muutama sinne jäikin ;)

Marengit

3 kananmunan vakuaista
1.5 dl sokeria
muutama tippa sitruunan mehua
(väriainetta)

1. Erottele valkuaiset keltuaisista ja ala kuumeisesti miettiä mitä keltuaisista voisi vääntää ;)
2. Vatkaa hetki pelkkiä valkuaisia ja lisää sokeria vähitellen vatkatessasi massaa.
3. Vaahto on valmista kun se pysyy kulhoa käännettäessä paikallansa eikä löydy lattialta.
4. Värjää vaahto halutessasi. Minä värjäsin puolet keltaisella nestemäisellä värillä.
5. Laita vaahto pursotuspussiin ja pursota haluamiasi kökkäreitä leivinpaperin päälle.
6. Anna kuivua 70-100 asteisessa uunissa n. 2 tuntia

Ei kommentteja: