sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Aurajuustoiset muffinit


Tein Hertan syndeille kahdenlaisia suolaisia muffineita ja ne oli menestys! Tosi hyvänmakuisia tuli näillä ohjeilla. Löysin kirjakaupasta. "Suolaiset ja makeat muffinit"- nimisen kirjan kolmella eurolla ja sovelsin sen pohjalta omiin makunystyröihin sopivat yhdistelmät :)

Aurajuustoiset muffinit (noin 12 kpl)

150 g Aurajuustoa
puoli paketillista tuoreita herkkusieniä siivutettuna
sipuli
200 g (n. 3 dl) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g (n. 2.5 dl) cashewpähkinöitä
mustapippuria
suolaa
1 kananmuna
1 dl (saksanpähkinä)öljyä
4 rkl piimää (laitoin kermaviiliä)
pähkinöitä koristelua varten

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Laita muffinipeltiin vuoat.
2. Murenna juusto. Pilko sipuli, pähkinät ja herkkusienet.
3. Paista pannulla öljyssä sipuleita ja herkkusieniä hetki. Mausta ne mustalla pippurilla ja suolan ripulla.
4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon juusto, pähkinärouhe, suola ja pippuri.
5. Sekoita kananmuna, öljy ja piimä keskenään. Kaada seos sienten ja sipulin kanssa jauhoseoksen joukkoon ja sekoita mahdollisimman vähän.
6. Annostele vuokiin. Paista muffineja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ovat kullanruskeita.
7. Koristele pähkinöillä ja tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja: