torstai 16. heinäkuuta 2009

Feta-Pinaattipiirakka

Laitanpa nyt teemaan sopien tämän meitin lempparisuolukkapiirakan ohjeen. Näitä en tosin tänään ehtinyt tekemään, koska aamulla tarttaamme taas kohti pohjoista. Siskoni sai toissapäivänä vauvelin ja hetihän sitä on riennettävä nuuhkimaan. Niin, että ristiäiskakkua suunnittelemaan...

Feta-Pinaatti piirakka (pellillinen)

pohja:

200 g voita
6 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
(2 tl yrttimausteita)
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
6 rkl vettä

täyte:

2 prk Fetaa
2 pussia pakastepinaattia
2 sipulia
valkosipulia
(aurinkokuivattua tomaattia siivuina)
2-3 kananmunaa
2 dl ranskankermaa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
chiliä

(Halutessasi voit laittaa pinnalle tomaattisiivuja ja seesaminsiemeniä)

1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voin joukkoon. Lisää taikinaan juustoraaste ja vesi. Veden määrä voi hiukan vaihdella. Vaivaa kunnes taikina "pysyy pallona" eikä ole muruista.

2. Freesaa sipulisilppua ja valkosipulia oliiviöljyssä pannulla. Lisää pinaatti pannulle hetkeksi ja jäähdytä. Pieni feta haarukalla. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.

3. Painele taikina pellille ja kaada täyte päälle.

4. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa suolukkana juhlissa tai nauti heti salaatin kera.

1 kommentti:

Kyökkipiika KATI kirjoitti...

Nam, ihanaa Kreikka-herkkua!!!!
Ja mikä määrä pinaattia, wow!