perjantai 10. heinäkuuta 2009

Mansikkahilloa Talven Varalle
Viime yönä väänsin mansikkahilloa oikein urakalla 10 litran kattilassa. Hämmennysapuna toimi Mummi, Kiitos! Meillä syödään tosi paljon hilloja ihan puuron ja viilin päällä ja tietysti kakkujen välissä! Teen kaikki hillot itse ja hillojen keittämissesongin aloittaa perinteisesti mansikka. Se onkin ainoa hillottava jonka ostamme, muut kypsyy kotipihassa. Teen mansikkahillon aivan hillosokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Tosin tuplaan tämän annoksen:

2 kg marjoja (4 litraa)
1 dl vettä
1 kg Hillosokeria

1. Perkaa marjat ja paloittele suurikokoiset kattilaan.

2. Lisää vesi ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja kiehuta 10- 15 minuuttia. Mansikalle riittää tuo 10 minuuttia hyvin.

4. Nosta kattila jäähtymään n. 30 minuutiksi. Kuori tarvittaessa vaahto pinnalta. Tölkitä kuumennettuihin purkkeihin ja jää odottamaan kansien napsahteua tyytyväisin mielin :)

Vinkkinä purkittamista helpottamaan: Laita purkit ja kannet astianpesukoneeseen huuhtelu ja lämmitysohjelmalle hillon keiton loppuvaiheessa. Näin saat kuumat ja puhtaat purkit juuri kun hillo laitetaan purkkeihin. Niin niitä ei tarvitse kuumennella uunissa ja polttaa touhussa näppejään.


Seuraavaksi onkin sitten vuorossa vadelmat, omenat ja luumu. Ne on onneksi vielä raakoja ;) Tätä säilömistä riittää sitten lumien tuloon asti ja sitten onkin kädet kyynärpäitä myöten ristissä seuraavaan satokauteen asti ...

5 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Kiitos vierailustasi ja kommentista. :
Joo,meillä unenlahjat lapsilla on synnäriltä asti olleet hyvät. Neuvolassa erehdyin sanomaan esikoisen vauva-aikana että nukutaan 10-14h yöunia,silloin minäkin nukuin niin pitkään ja he oli kauhuissaan että lapsi pitää herättää väh 3h välein syömään!:D Kummatkin osas tankkaa tissiä aina sen verran yöksi että eivät heränneet ja päikkäreitäkin nukkuivat hyvin,joten ei voi valittaa. Nyt vaikka pommi räjähtäisi niin unenlahjat on silti hyvät.. ;)
Mukavaa kesän jatkoa.

Pia kirjoitti...

Kiitos vierailusta blogissani! Ihanana oloinen blogi sinulla <3 Lisään sinut linkkilistaani jotta löydän tieni uudestaan tänne :)

Ruusperin Rouva kirjoitti...

Kiitos kommentistasi Pia! Teen samoin :)

Unknown kirjoitti...

Nam! Kotitekoista masikkahilloa. Kunpa minäkin saisin aikaisesksi...

Elina kirjoitti...

Ihanan kuuloisia sinun säilömisesi! Ehkä mäkin joskus saan aikaiseksi. Toivottavasti! Hyvä, kun tällä hetkellä kerkiää laatikollisen mansikoita saada rasiohin ja tyrkättyä pakkaseen. :P