perjantai 12. helmikuuta 2010

Runebergin torttu piilosilla





Sankarin toiveiden mukainen synttärikakku rakennettiin Runebergin tortusta. Laitan tähän tämän loistavan ohjeen, jolla kaikki Hertan synttärikakut on tehty :) Kakku on tosi helppo päällystää sokerimassalla kun kakkua ei tarvitse täyttää eika kostutella.

Runebergin torttu (kakkuvuokaan)

250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl piparimuruja
60 g mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1 dl vadelmahilloa

1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka hyvin
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
3. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
4. Lisää munat yksitellen taikinaan samalla vatkaten.
5. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan.
6. Sekoita sinne lopuksi neste.
7. Kaada vuokaan ja laita pinnallehilloa nokareina.
8. Kypsennä kakkua uunin alaosassa noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä tikulla.
9. Jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.
10. Laita päälle vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täähän nyt oli ihan omaa luokkaansa!

-Vera-