maanantai 8. kesäkuuta 2009

Tomaattinen tonnikalakeitto


Tämä on meidän lasten suosikkisoppaa. Reseptin olen kehitellyt isännän lounaskokemusten perusteella :) Meillä syödään aika paljon tonnikalaa lihan sijasta ja tähän keittoon se sopii erityisen hyvin.

oliiviöljyä
purjosipuli
2 valkosipulinkynttä
vihreitä oliiveja
kapriksia
aurinkokuivattua tomaattia
maissinjyviä (makeat säilykkeenä myytävät on parhaita tähän)
Porkkanoita
perunoita
kesäkurpitsaa
tomaattimurskaa (Pirkan Luomu, nam)
2 prk laadukasta tonnikalaa paloina öljyssä
ketsuppia
paprikajauhetta
mustapippuria
yrttejä maun mukaan esim. oregano ja ruohosipuli
ripaus suolaa

1. Kuullota oliiviöljyssä murskattua valkosipulia ja suikaloitua purjosipulia. Usein lisään myös tavallista sipulia kattilaan. Tässä vaiheessa laitan mausteet tekeytymään öljyyn.
2. Lisää kattilaan oliivit, kaprikset ja suikaloitu aurinkokuivattu tomaatti. Kääntele hetki pannussa.
3. Lisää maissit ja tomaattimurska sekä vettä sopivasti. (Teen 4 l kattilallisen, niin silloin vettä menee noin 1.5 litraa)
4. Palastele kesäkurpitsa, porkkana ja perunat pienhköiksi kuutioiksi ja lisää liemeen kiehumaan.
5.Mausta liemi turauksella ketsuppia.
6. Anna kiehua noin tunti. Lisää lopuksi tonnikala keittoon. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
7. Tarjoa hyvän leivän ja kreikkalaisen jogurtin tai smetanan kera.

Jos et halua käyttää tonnikalaa tai haluat tehdä kasvisversion, niin lisää pari desiä punaisia linssejä huuhdeltuina kiehumaan heti tomaattimurskan ja veden kanssa.

Suosittelen arkiruuaksi!

Ei kommentteja: