maanantai 8. kesäkuuta 2009

Sitruunainen juustokakku



Tämä sitruunainen juustokakku oli myöskin Taimin ristiäisissä tarjolla. Ohje taisi olla Pirkan joka viikko ilmestyvästä ruokalehdestä jota saa Kookkareista. Oon tykästynyt siihen julkaisuun. Tuokin oli varsin hyvä kakkunen. Koristeluun ei taas ehditty panostaa, mutta varsin kesäinen oli kumminkin.

Sitruunainen juustokakku

Pohja:

150 g Digestive-muruja
75 g voita

Täyte:

(4) 6 liivatetta
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
1 sitruunan raastettu kuori
4 rkl sitruunan mehua
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Pinnalle:

Marjoja ja valkosuklaata

1. Hienonna Digestive-keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele vuuan pohjalle ja reunoille ja siirrä vuoka kylmään.
2. Pane liivatteet likoamaan.
3. Vaahdota kerma.
4. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
5. Kuumenna mehu ja sulata liivate siihen.
6. Sekoita tuorejuusto, kermaviili, sokerit ja sitruunan kuori. (Sekoittaisin kyllä ennen liivatteen sulattamista!) Lisää liivate ja lopuksi kerma. Anna hyytyä. Koristele juuri ennen tarjoilua.

Tosi helppo ja hyvä kakku!

Ei kommentteja: