Lasten pyynnöstä oli tehtävä marengit itse :) Teen ne nykyisin tomusokerista ettei vaan jää rakeiseksi.Teen yleensä 6 valkuaisen annoksen. Puoleen annokseen lisäsin vihreää pastaväriä, niin sain kahden värisiä marenkeja. Tällä kertaa tein tuollaisia hiippalakin muotoisia :)
Jotensakin näin:
6 valkuaista
6 dl tomusokeria
2 tl omenaviinietikkaa
muutama tippa sitruunamehua
Kaada
kananmunanvalkuaiset kulhoon. Lisää 2 dl tomusokeria. Vatkaa pari
minuuttia. Kaada joukkoon loput tomusokerit ja vatkaa vielä 8 minuuttia.
Lisää vaahtoon omenaviinietikka ja sitruunatipat. Vatkaa vielä hetki. Pursota marengit leivinpaperille ja
paista 75 asteessa, veitsi luukun välissä useita tunteja. Ohjeella tulee 2 pellillistä
marenkeja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti