perjantai 7. toukokuuta 2010
Hempeät Aleksanterit
Löysin Ulla Svenskin "Unelmakakut"-kirjasta näiden herkkujen ohjeen. Ohjeessa paistetaan kaksi pellillistä pohjia ja kasataan niistä leivokset. Tein niin, että jaoin taikinan kahtia, pakastin puolet ja paistoin yhdellä pellilllä. Näin leivoksia tuli siis puoli pellillistä. Lastenkutsuilla nykyään menee niin kovasti nuo karkit ja naksut, että kovin paljoa ei kannata paakkelseja vääntää :) Leikkasin leivokset tosi pieniksi neliöiksi.
Nämä olikin tosi helppoja tehdä itse! Perinteisen tumman suklaan sijasta käytin hempeämmän luukin saavuttamiseksi valkosuklaata ja Helmin Päiville tietysti helmiä :)
Aleksanterit
500 g voita
2.5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 rkl vaniljasokeria
10 dl vehnäjauhoja
Täyte
300 g omppuhilloa
Kuorrutus
300 g mansikkatomusokeria
n 0.5 dl sitruunamehua
50 g suklaata
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon.
2. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele kahdelle uunipellille tasaisesti. Pistele pohjat haarukalla.
3. Paista molempia pohjia uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia. Varo etteivät pala.
4. Levitä toiselle jäähtyneelle pohjalle omenahillo. Siirrä toinen pohjalevy varovasti sen päälle liuúttamalla se uunipelliltä. Varo ettei levy halkea.
5. Sulata suklaa mikrossa lautasella pienissä pätkissä. Kaada sulanut suklaa pussiin ja leikkaa pieni pursotusreikä.
6. Valmistakuorrutus. Se ei saa olla liian paksua, muttei liian löysääkään. Levitä kuorrutus tasaisesti pohjan päälle.
7. Pursota suklaalla ohuita viivoja noin 5 cm välein koko pellille. Vedä terävällä tikulla ristikkäisiä poikkiviivoja.
8. Anna kuorrutteen jähmettyä viileässä muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista. Näin saat kauniita paloja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
IHANA! <3 Että sie Noora ossaat!
Naminnam ja taas iso pyörä päällä;)
Kaunista!
Nää on ihan syötävän hyvän näköisiä! Tosi hienoja, kauniimpia ku kauppahallin omat! ;)
-Vera-
Lähetä kommentti