torstai 14. tammikuuta 2010

Pinaattikeitto


Meidän lasten suurinta herkkua on pinaattikeitto. Se on niitä ainoita ruokia mistä Ruusperin Rouva ei ole kovin innostunut :) Ajattelin hyödyntää kesällä pakastamaani pinaattia ja tekaisin keittoa. Ohjeen etsin googlettamalla ja tällaisen niistä valitsin. Oli kyllä uskomattoman helppo ja nopea soppa ja jopa minunkin mielestä hyvänmakuinen!

Pinaattikeitto

6 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
(suurustin reilusti loppuvaiheessa jauho-vesiseoksella että pysyy pienten lusikassa :)
2 litraa maitoa
noin 300 g pinaattia
suolaa
valkopippuria

1. Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna mähöttyä hetki. Jauhot ei saa ruskistua.
2. Lisää maitoa vähän kerrassaan. Annan kiehahtaa hetki.
3. Lisää pinaatti ja mausteet ja annan hautua hetki.
4. Tarjoa kananmunan puolikkaiden kanssa. Karjalanpiirakat tietysti kruunaavat tämän koulumuiston :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin yllätyin, kuinka helppoa on pinaattikeiton tekeminen itse. Siitä tuleekin samettista, kun hauduttaa vähän pitempään, nam. Täytyykin taas tehdä, kiitos vinkistä!