perjantai 23. lokakuuta 2009

Lasagnea kreikkalaisittain :)


Tein kreikkalaisia makuja sisältävää lasagnea ihan vahingossa, kun muita aineksia ei jääkaapista löytynyt.

Juustokastike:

75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 dl (tai reilummin) juustoraastetta
valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
suolaa

1. Sulata kattilassa voi ja lisää vehnäjauho. Kääntele hetki. Lisää maitoa vähän kerrallaan, niin että ennen kun lisäät uutta kastike on saostunut.
2. Ota levyltä ja lisää juustoraaste kastikkeeseen. Mausta.

Kasviskastike:

munakoiso
kesäkurpitsa
paprika
sipuli
valkosipulia
oliiveja
aurinkokuivattuja tomaatteja
fetajuustoa
tomaattimurskaa
ketsuppia
mustapippuria
suolaa
yrttejä

1. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja freesaa niitä öljyssä suuressa pannussa. Lisää mausteet.
2. Lisää oliivit ja siivutetut aurinkokuivatut tomaatit ja kääntele niitä pannulla hetki.
3. Kuutioi kesäkurpitsa, munakoiso ja parika ja lisää ne pannulle.
4. Kaada mukaan tomaattimurska, löräytä ketsuppia ja murustele feta kastikkeeseen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Päälle:

tomaattisiivuja
juustoraastetta

Lado uunivuokaan vuorotellen juustokastikkeen ja lasagnelevyjen kanssa. Lisää tomaattisiivut ja juustoraaste vuuan pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Ei kommentteja: