torstai 27. elokuuta 2009

Syksyinen KauraOmenaPaistos



Nyt on omput alkaneet kypsymään ja eihän niitä raaski jättää käyttämättä millään. Nyt sitten yritetään keksiä kaiken maailman omppuherkkuja joihin niitä saisi kulumaan :) Meillä on 7 omenapuuta ja tekevät taas hyvän sadon. Hilloa ruukaan tehdä ja loput viedään Marttojen mehuasemalle ja tehdään mehuksi.

Helpoin herkku jota teemme usein on Kauraomenapaistos. Tämä on tosi ihanaa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Ohjeen bongasin tällä kertaa kauraryynipaketista ja onnistui hyvin:

10 pientä omenaa (laitan yleensä vuuan täyteen)
1 tl kanelia
100 g voita
1 dl fariinisokeria (laitoin tavallista sokeria ja vähän siirappia omenoiden päälle)
3 dl kaurahiutaleita
0.5 dl vehnäjauhoja

1. Lohko kuoritut omenat voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle kanelia.
2. Sulata rasva ja sekoita siihen ohjeen loput aineet.
3. Levitä seos omenalohkojen päälle.
4. Kypsennä 200 asteisessa uunissa alatasolla 30 minuuttia.

Tarjoile heti vaniljajäätelön kera, nam.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olisinpa siellä maistelemassa Ruusperin Rouvan omenaherkkuja:) Monena syksynä siellä on sosetta väännetty yhteistuumin. Taimille näyttää maistuvan<3